Wij, de verdronkenen

concept en artistieke leiding
Judith Vindevogel
van en met
Ana Naqe, Doan Hendriks, Geert Jonkers, Haider Al Timimi, Job Van Gorkum, Matthias Van de brul, Pieter de Praetere, Peter Spaepen, Pieter-Jan De Wyngaert, Sam Bogaerts, Sarah Yu Zeebroek en Tomas Postema
scenografie
Doan Hendriks en Stef Depover
instrumentenmaker
Geert Jonkers
muziek
Peter Spaepen en Tomas Postema
dramaturgie
Kleo Van Ostade en Orlando Verde
geluidstechnicus
Geert De Wit
koorleider
Peter Spaepen
productiemedewerker
Lore Smits
productie
WALPURGIS
coproductie
BOT, Kloppend Hert, Het Laatste Bedrijf
met de steun van
de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid (Gallop Tax Shelter), de Vlaamse Gemeenschap, Metropolis - Københavns Internationale Teater (DK), BaggårdTeatret (DK), Marstal Søfartsmuseum (DK), Wintervuur, deAuteurs
Lees hier een interview van Michael De Cock met artistiek leiding Judith Vindevogel en scenograaf Stef Depover.
Vi, de druknede is de verpletterende roman van de Deense auteur Carsten Jensen, over de glorietijd en teloorgang van zijn geboortestad Marstal, ooit een belangrijke zeehaven en vermaard om haar schepen en haar zeevaarders.

Met deze roman als kompas en inspiratiebron, doorkruisen we tijd en ruimte. We bevaren de zeven wereldzeeën en schipperentussen mythe en werkelijkheid,  tussen de liefde voor de zee en die voor de mens, tussen losgelagen zeilschepen en zinkende oorlogsbodems. We kijken door de ogen van reder Albert Madsen naar een wereld op ramkoers en herkennen daarin de onze. We vrezen Herman, de meeuwenmoordenaar, die dieper in onszelf zit dan we willen toegeven. Verrast kijken we toe als de weduwe Klara Friis in Marstal het roer overneemt,  terwijl haar zoon, de jonge kapitein Friis, naakt de oorlog in gaat.

Aan boord: vier Hollandse muziektheatermakers met een arsenaal aan zelfgemaakte instrumenten, een Iraaks-Belgische danser-theatermaker, een viool spelende Albanese operazangeres, een half Chinese illustratrice met een basgitaar, een Vlaamse acteur op leeftijd met zeebenen en twee jonge honden met veel goesting, een scenograaf met een trompet, een componist met een ferme hoek af en een achtkoppig lokaal koor. 

Wij, de verdronkenen is rauw, poëtisch en bezield muziektheater waarvoor WALPURGIS, BOT en Kloppend Hert de handen in elkaar slaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
In aanloop naar de voorstelling worden verschillende samenleesgroepen georganiseerd.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven nieuwsbrief