Inside Out (werktitel)

Van en met
Myrte Vandeweerd & Vitja Pauwels
Residentieplekken
Zuidpool, WALPURGIS, KAAP, De Spil en Champdaction
Met ‘Inside out’ zoeken Myrte en Vitja een vorm voor de diepste en donkerste emoties die met paniekaanvallen en stress gepaard gaan. Met het gebruik van vervaagde beelden, schaduwen, contrasten en een ongewone bewegingstaal proberen ze een oprecht werk te maken, dat persoonlijke ervaringen koppelt aan een sociaal relevante thematiek.

Wat je ziet van een mens, toont vaak niet wat er binnenin omgaat. In een maatschappij die succes als het hoogste goed beschouwt, worden alle vormen van falen aan de kant geschoven. Het aantal mensen dat kampt met de gevolgen van stress, ontevredenheid, burn-outs en angstaanvallen neemt zienderogen toe. Bovendien hebben steeds meer jonge mensen het moeilijk om hun hoofd boven water te houden. En het lijkt nog steeds een taboe om dat ter sprake te brengen. ‘Inside Out’ komt tot stand door in gesprek te gaan met (jonge) mensen, psychiatrische patiënten en experts en wil een rol spelen om de aandacht voor deze gevoelige materie aan te wakkeren.

Myrte Vandeweerd: ‘Omdat ik vorig jaar zelf met paniekaanvallen worstelde, voel ik me erg verbonden met dit onderwerp. Wat me het meest verraste, is dat deze gevoelens schijnbaar ui het niets kwamen, zonder een duidelijke oorzaak of indicatie.’

Inschrijven nieuwsbrief